Partner webáruházak
TP-LINK.HU hálózati eszközök webáruháza

TP-LINK hálózati termékek a legjobb áron hivatalos forrásból

tovább a webáruházhoz Vásároljon Kingfast SSD meghajtókat a legjobb áron

SSD meghajtók kedvező áron 3 év garanciával

tovább a webáruházhoz WPC kültéri padlóburkolat elérhető áron

Tartós, magas minőségű WPC kültéri padlóburkolatok

tovább a webáruházhoz HKC multimédia és számítástechnikai kellékek webáruháza

Minőségi multimédia és számítástechnikai egységek

tovább a webáruházhoz
Termékeinket személyesen is kipróbálhatja budapesti bemutatótermünkben!
A termék a kosárba került.

A lehető legjobb fényben

A munkahelyek és kereskedelmi célú terek (üzletközpontok, nagyáruházak, csarnokok, irodák stb.) világítása a beltéri mesterséges világítás meghatározó területe. A nagyméretű és nagy belmagasságú terek megfelelő kivilágítására különleges, megbízható és nagy teljesítményű fényforrások kellenek, amelyeknél a külcsín sem mindig elsődleges szempont. Hagyományosan az ipari és kereskedelmi terek világítására nagy teljesítményű halogénlámpákkal vagy kisülőlámpákkal felszerelt, függesztett vagy álmennyezetbe épített világítótesteket használnak, amelyek viszonylag magas hatásfok mellett képesek biztosítani a szükséges magas fényáramot. A nagy teljesítményű fényvetők, függesztet lámpatestek és a több (kettő-hat) fénycsövet tartalmazó beépített vagy függesztett világítótestek látványa mindenkinek ismerős. A LED-es fényforrások technológiájának fejlődése nyomán azonban megjelentek a csarnokvilágítás új, LED-ekre alapuló eszközei is. Ezek a csarnokvilágító LED-világítótestek kivitelüket és alakjukat tekintve a visszamenőleges kompatibilitás érdekében nagyjából megegyeznek a hagyományos világítótestekkel, azonban fényforrásként nagy fényerejű fénykibocsátó diódákat használnak, aminek legfőbb előnye az alacsonyabb energiafogyasztás és kisebb karbantartásigény, nem elhanyagolható azonban a meglehetősen jó fényminőség sem.

Új világítási rendszer tervezése vagy régi rendszer gyökeres átalakítása szakértő közreműködését igényli, mert a kész rendszernek meg kell felelnie különféle vonatkozó szabványok követelményeinek. És itt nem érintésvédelmi és villamos szabványokra gondolunk, az ezeknek való megfelelés követelménye magától értetődő. A világítási rendszernek ki kell elégítenie a világításra vonatkozó munkabiztonsági és munkaegészségügyi, valamint az épületek energiahatékonyságára vonatkozó követelményeket is.

Azonban komoly megtakarítás érhető el már kisebb módosításokkal is, amilyen például a fényforrások cseréje LED-fényforrásokra, valamint a rendszer önműködő vezérlése sötétedéskapcsolókkal és jelenlétérzékelőkkel. Gyakran már az ilyen egyszerű eszközökkel elérhető megtakarítás is igen jelentős.

A Ledizzok.hu kínálatában megtalálhatja mind a kisebb korszerűsítéshez, mind az új rendszerek megvalósításához használható fényforrásokat. A hagyományos izzólámpák helyett használható LED-lámpáktól és a fénycsöveket kiváltó LED-fénycsövektől az elegáns és hatékony beépíthető és függeszthető LED-panelekig, nagy teljesítményű LED-fényvetőkig és csarnokvilágítókig a világítástechnika valamennyi korszerű eszköze ott van választékunkban.

A világítás korszerűsítése gyorsan megtérülő, de nem olcsó beruházás. Hogy az ön által tervezett fejlesztés gyorsabban és könnyebben megvalósulhasson, minőségi termékeink megvásárolhatók akár alacsony indulóköltséget igénylő LED-lízing programunk keretében is.