Partner webáruházak
TP-LINK.HU hálózati eszközök webáruháza

TP-LINK hálózati termékek a legjobb áron hivatalos forrásból

tovább a webáruházhoz Vásároljon Kingfast SSD meghajtókat a legjobb áron

SSD meghajtók kedvező áron 3 év garanciával

tovább a webáruházhoz WPC kültéri padlóburkolat elérhető áron

Tartós, magas minőségű WPC kültéri padlóburkolatok

tovább a webáruházhoz HKC multimédia és számítástechnikai kellékek webáruháza

Minőségi multimédia és számítástechnikai egységek

tovább a webáruházhoz
Termékeinket személyesen is kipróbálhatja budapesti bemutatótermünkben!
A termék a kosárba került.

Go outside: kültéri LED-reflektorok

kert

Évtizedeken keresztül a halogén fényvetők jelentették a takarékos gyakorlati célú kültéri/kerti világítás legjobb módját. 3000 K körüli színhőmérsékletű, meleg, jó színvisszaadást nyújtó fényük, hatékonyságuk okán nélkülözhetetlenné váltak. Nap mint nap találkozhatunk velük garázskapuk, beállók, kerti lépcsők és hasonlók világításaként, jobbára mozgásérzékelővel vagy időzítővel együtt, hogy ne világítsanak szükségtelenül. Aminek jó oka van: habár a nagy teljesítményű halogénizzók 30~50 százalékkal hatékonyabbak a közönséges izzólámpáknál, még így is sok áramot fogyasztanak.

Az áramfogyasztás, és így az üzemeltetési költségek csökkentésére egészen a közelmúltig nem akadt jól használható megoldás. Azonban az elmúlt néhány év során a LED-világítás terén zajlott gyors fejlődés itt is változást hozott. Megjelentek olyan nagy teljesítményű, magas fényhasznosítású LED-ek és a velük készült világítótestek, amelyek már valódi versenytársai lehetnek a halogénlámpáknak. Ezek a nagy fényerejű LED-es fényvetők körülbelül negyedannyi villamos áramot fogyasztanak, mint azonos erejű fényt adó halogénizzós rokonaik, élettartamuk pedig 20~25-ször hosszabb, mint a halogénizzóké, így a beruházás viszonylag gyorsan megtérül. De ezek a világítótestek nem csak a ház körül használhatók, alkalmasak például kültéri hirdetőtáblák, épületek, műtárgyak megvilágítására is, ahol már rövidtávon is gyors megtérülést kínálnak, különösen olyan helyzetekben, ahol az izzók cseréje csak körülményesen, sok munkával, magas költséggel biztosítható (pl. házfalakra szerelt hirdetőtáblák kivilágításánál).

A Ledizzok.hu széles választékában szinte minden igényhez található megfelelő teljesítményű és kivitelű LED-reflektor. Ezek az IP65 védettségű, kültéri fényvetők elérhetők mozgásérzékelős és anélküli kivitelben, hidegfehér és melegfehér fényű változatban egyaránt, így szinte bizonyosan talál önnek megfelelőt. Kertek, épületek kivilágításhoz különösen ajánljuk az IP66 védettségű, keskeny profilú, vékony kivitelű MTL729, MTL730, MTL731 típusú fényvetőket.

A kültéri LED-es fényvetők teljes választéka megtalálható itt.