GU10 foglalat tulajdonságai

A PAR16 GU10 foglalat és lámpafej részletes leírása, mérete és felhasználási területe

A GU10 kivitelű foglalatok használata egyre nagyobb teret hódít a belsőépítészetben és a lakberendezésben. Kisebb lakások berendezésében fontos szempont a méret. A kisebb kiterjedésű bútorok, állólámpák egyre több típusa használ GU 10 foglalatot. A GU10 lámpafejjel készült lámpák közt a leggyakoribb, PAR16 GU10 kivitelű, 230 voltos hálózati feszültségről működő lámpák kis mérete és irányított fénye kiválóan alkalmas helyi megvilágításra, de akár hangulatvilágításra is.

Sokan nem is tudják, hogy a lakásukban használt izzóik nagy része GU10, azaz bajonettzáras foglalatban van. A bajonettzár lényege, hogy a fényforrást a foglalatba helyezve, majd 45 fokkal elfordítva az megbízhatóan és üzembiztosan rögzül.

A meleg- vagy hidegfehér (3000 K vagy 6500 K színhőmérsékletű), a hagyományos izzószálas lámpákéhoz hasonló kiemelő fényt nyújtó, PAR16 GU10 lámpák ideálisak a vendéglátóiparban szükséges kiemelővilágításra (járdák, útvonalak, előterek, folyosók, szekrények, dísztárgyak). Különösen alkalmas előterek, folyosók és lépcsőházak világítására, ahol folyamatos fényre van szükség.

Nemcsak műszaki cikkek kis méretű, de hatékony világítására használható, de különböző berendezési tárgyakhoz is kiváló megoldás. A beépített konyhabútor, nappali fal, vagy akár egy álmennyezet rejtett világítását is megoldhatjuk a PAR16 GU10 LED-izzókkal. Jól alkalmazható garázsokban, előszobákban, szűkebb folyosókon, ahol vezetőfénynek is tökéletes.

A PAR16 GU10 lámpák méretei

  • átmérő (d): legfeljebb 51 mm
  • lámpatest teljes hossza (l): legfeljebb 55 mm
  • csatlakozólábak távolsága: 10 mm

par16-gu10

A PAR16 GU10 kivitelű LED-lámpákkal jelentős energiamegtakarítás érhető el a hagyományos izzószálas reflektorlámpákhoz képest, és hosszú élettartamuk nagy mértékben csökkenti a karbantartási költségeket is.

Az M-TECH GU10 lámpafejjel készült lámpái a legtöbb meglévő lámpatesttel kompatibilisek, és alkalmasak bármilyen teljesítményű izzólámpa vagy halogénizzó kiváltására.

Az M-TECH LED-izzók főbb jellemzői

Élénkítő vagy nyugtató fény

A fényforrások fénye különböző színhőmérséklettel rendelkezhet, amelyet a kelvin (K) mértékegység jelöl. Az alacsony (2500~3500 kelvines) színhőmérsékletű lámpák fénye lágyabb, melegebb, nyugtató hatású, míg a magasabb (5000~7000 kelvines) színhőmérsékletű fényforrások hűvösebb, élénkítőbb hatású fényt adnak.

Hosszú ideig nem kell cserélnie izzóit

Egy bútorba épített vagy rejtett világításnál fontos a fényforrások hosszú élettartama, hiszen ki akarna havonta izzót cserélni egy nehezen hozzáférhető álmennyezetben vagy konyhabútorban.

A hagyományos, izzószálas vagy halogén spotlámpák megbízható alternatívájaként az M-TECH PAR16 GU10 LED-es spotlámpái. Azonban ezekről a beszerelést követően akár meg is feledkezhet, hiszen hosszú ideig nem kell a cserére gondolnia: éveken keresztül élvezheti a lámpák fényét.

Minőségi színvisszaadás (CRI > 80) a természetes színekért

A színvisszaadási index (CRI) azt jelzi, hogy egy fényforrás fényénél a különféle színek mennyire természethűen érzékelhetők. A természetes kültéri fény 100-as CRI-értékkel rendelkezik, és szabványos viszonyítási pontként szerepel a fényforrások fényminőségének vizsgálatánál. Minden M-TECH GU10 LED izzó CRI-értéke nagyobb, mint 80, így valósághű és a természeteshez közeli színvisszaadást biztosítanak.

Hosszú működési élettartam

Akár 50.000 órás élettartamukkal az M-TECH LED-fényforrásai hosszú évekig gondoskodnak önnek a kívánt fényről. A hagyományos, volfrámszálas izzólámpák LED-fényforrásra való cseréjével ön nemcsak pénzt takaríthat meg, de megkíméli magát az izzók gyakori cseréjével járó fáradalmaktól is.